KINO JURKKA esittää: Helunan häämatka

Tarvitseeko taiteen aina olla korkeatasoista, jos se silti yltää hilpeään tunnelmaan? Riittääkö taiteen kriteeriksi Emmi Jurkan toive “kunhan kaikilla olisi oikein, oikein hauskaa”? Tule katsomaan Sakari Jurkan ohjaama, Veikko Itkosen tuottama ja kriitikoiden parjaama elokuva Helunan häämatka (1955) ja päätä itse.

Elokuvan alustaa Laura Jurkka. Elokuvaillan tarjoaa Emmi Jurkan Säätiö.

****************************************************

HELUNAN HÄÄMATKA (1955)

Sisävesilaivan järvireitillä sattuu ja tapahtuu, kun karrikoidut matkustajat hyppäävät kyytiin kukin omilta laitureiltaan. Laiva on lastattu roistoilla ja poliisilla, kamreeripariskunnalla sekä Heluna-lehmällä, kun kannelle kipuaa Tossu Vetelän johtama teatteriseurue. Olisiko tässä tilaisuus itse kapteenin tyttärelle, joka isänsä toruista huolimatta niin kovasti haikailee teatteriuraa?

Keskeisissä rooleissa nähdään mm. Sirkka-Liisa Wilen, jota Sakari Jurkka rakastaa, Emmi Jurkka ja Arvo Lehesmaa, jotka haluavat Pariisiin, Armas Jokion johtama rosvojoukko naisten vaatteissa, sekä daamien ja diivojen parhaimmistona Laila Rihre, Sylva Rossi ja Irja Rannikko. Ja tietenkin – Heluna.

Ikäraja: S
Kesto: 66 min

****************************************************

Tilaisuus on maksuton. Jos haluat, varaa paikkasi etukäteen Jurkan toimistosta 09 135 6166 (ma - pe klo 12 - 16).
Pyörätuoleista tulee ilmoittaa etukäteen teatterille.

Aika / tid / time
19:00 - 20:30
Paikka / plats /location
Vironkatu 7, 00170 Helsinki

+ Lisää omaan listaan

Sijainti kartalla