Mosaiikkinäyttelyn avajaiset

Ravintola El Grecossa avautuu Taiteiden yönä 25.8.2016 Minna Flomanin mosaiikkinäyttely. Mosaiikit jäävät ravintolaan koko syksyksi ilahduttamaan ruokailijoita :)

Minnan kiinnostus mosaiikintekoon alkoi 2004 mosaiikkiopinnoilla päivätyön ohessa. Sittemmin hän on syventänyt mosaiikintekotaitoaan lukuisilla kursseilla niin Suomessa, Englannissa kuin Italiassakin. Hänen teoksiaan on ollut esillä aiemmin sekä yksityis- että yhteisnäyttelyissä Suomessa, Englannissa ja Ranskassa. Nyt Minna tekee luovaa työtä ja pitää mosaiikkikursseja idyllisessa ateljéemiljöössä Ekerön kartanon mailla Tammisaaressa.

Mosaiikkitaide on maailman vanhimpia taidemuotoja. Minnan mosaiikeissa perinne ja oma luovuus yhdistyvät monella tavalla. Materiaaleina monissa näyttelyn mosaiikeista on käytetty samoja materiaaleja, joista mosaiikit rakennettiin jo tuhansia vuosia sitten. Työkaluina Minna käyttää edelleen uudempien työkalujen ohella perinteistä mosaiikkivasaraa (martellina) ja alasinta. Minnan mosaiikeissa toistuvat myös vanhat, jopa ikiaikaisiset teemat ja työtavat, ns. opukset. Mosaiikkien kuva-aiheista löytyy niin suomalaisten muinaiskorujen ornamentiikkaa, neitsyt Mariaan liittyvää väri- ja kuvasymboliikkaa, kuvallisia tulkintoja runoista kuin myös vapaampia, pohdiskelevia väri- ja materiaalikokeiluja.

Mosaiikkitaiteella – kuten myös ruokakulttuurilla – on vanhat perinteet Välimeren alueella. Mosaiikkinäyttelyssä ravintola El Grecossa yhdistyy esteettinen ja kulinaarinen taide- ja ruokailuelämys perinteitä kunnioittaen.

Tervetuloa nauttimaan kreikkalaisesta ruoasta mosaiikkien keskellä!

Aika / tid / time
18:00 - 22:00
Paikka / plats /location
Ludviginkatu 3

+ Lisää omaan listaan

Sijainti kartalla