Taiteiden yö – Ystävyyden yö

Mitä on ystävyys? Onko se välittämistä ja huolehtimista? Onko se yhdessä tekemistä ja iloisesti nauramista? Ota ystävää kädestä ja tule hankkimaan yhteinen elämys. Nyt on myös hyvä syy vahvistaa naapuri- tai perhesopua ja lähteä porukalla Malmitaloon. On työpajoja, leffaa, yhteislaulua, loruleikkejä, satuhetkiä, musiikkia ja muuta ohjelmaa.

- - - - - -

Muun muassa kuvataidekoulun Kaverin kanssa -maalaus- ja piirustustyöpajassa tehdään värikäs yhteisteos siitä, mikä ystävyydessä on ihan parasta, ja Helskyn Ystävyyden kassi -pajassa kuvioidaan tekstiiliväreillä. Työväenopiston puolella tehdään raapekuvia ja Ystävyyden lonkeroita -yhteisteos. Kirjastossa on loruleikki- ja satutuokio sekä askartelua, lisäksi on lainattavissa ystävyysaiheisia kirjakasseja. Musiikkiopiston väki yhteislaulattaa ja pitää rumpukaraoken. Osallistava teatteriesitys Malmin madonna nähdään puistossa. Illan lopuksi Antti Rissasen johtama Ystävien kesken -orkesteri esittää Malmisalissa uutta, juuri tätä yötä varten sävellettyä ystävyysmusiikkia. Anttihan on monesti nähty suositun big bandin tahtipuikon varressa ja on siksi monelle ennestään tuttu kaveri. Ravintolasta löytyvät monenlaiset ihanat herkut tarjota ystävällekin – kaikella rakkaudella.

Yhteistyössä Malmitalon toimijat & ystävykset
Vapaa pääsy

- - - - -

OHJELMA
klo 14 Loruleikkejä vauvoille ja taaperoille vanhemman seurassa. Kirjasto
klo 16–17 Rumpukaraoke. PHMO bändiluokka 2
Kuka tahansa voi tulla selvittämään mielikappaleensa rumpukompin ja yrittää soittaa sen, jos kappale löytyy verkosta tai jos karaoken vetäjä rumpali Mikko Virto muistaa sen. ”Mulla on hyvä muisti”, lupaa Mikko.
klo 16.30–17.30 Askartelua. Kirjasto
klo 17–20 Raapekuva-työpaja. Työväenopiston maalausluokka, 2. krs
Tehdään pieniä taideteoksia tai kortteja raapekartongille. Tekniikka on nopea ja soveltuu kaikenikäisille.
klo 17–20 Ystävyyden lonkeroita -työpaja. Työväenopiston aula
Tervetuloa valmistamaan cd-levyistä ystävyyden lonkeroita yhteiseen tilataideteokseen. Sopii kaikenikäisille, alle kouluikäiset aikuisen kanssa.
klo 17–19.30 Kaverin kanssa -maalaus- ja piirustustyöpaja. Parvi, 2. krs
Pohjois-Helsingin kuvataidekoulun pajassa tehdään maalaten ja piirtäen värikäs yhteisteos siitä, mikä ystävyydessä on ihan parasta! Mitä sinä teet mielelläsi yhdessä ystäväsi kanssa? Haluaisitko lähteä kaverin kanssa kalaan, keinua tai vaikka katsoa tähtiä?
klo 17–19.30 Ystävyyden kassi -työpaja. Kokoushuone 3, 2. krs
Taito Etelä-Suomen Käsityö- ja muotoilukoulun kädentaitopajassa kuvioidaan kangastusseilla yksilöllinen ystävyyden kassi. Alle kouluikäiset aikuisen kanssa.
klo 17–19.30 Lastenelokuvia -nonstop. Pieni sali
klo 17–20 Banderollitaidetta. Pihalla tai aulassa
Multicoloured Dreams –taidekollektiivin ohjaama katutaidepaja, jossa tuunataan Malmitalon vanhoista mainosbanderolleista yhdessä uusia jättitaideteoksia talon seiniä koristamaan. Ohjaajina taiteilijat Hans-Peter Schütt ja Salla Ikonen. Ikäsuositus 7+, nuoremmat aikuisen seurassa.
klo 17.30 Musiikkiopisto laulattaa yhteislaulua. Malmisali
klo 18 Molli-satuesitys. Kirjasto
Dramatisoidussa sadussa yrmeä Molli ja utelias Pikku Sisu ystävystyvät. Mutta vaihtuuko hapan ilme lopulta hymyyn?
Katri Kirkkopellon Molli-kirjaan perustuvassa satutuokiossa käsitellään ystävyyden ja tunteiden teemoja. Esittäjänä Minna Rimpilä. Satutunti on tarkoitettu yli 3-vuotiaille lapsille aikuisen seurassa.
klo 18 Malmin madonna -teatteriesitys. Ala-Malmin puisto
Teatteri Viiman osallistava esitys piirtää menneisyyksien kartan sekoittaen historiallista faktaa, haaveilevaa fiktiota ja nykypäivän paikallisten asukkaiden tositarinoita. Malmin madonna perustuu Akseli ja Mary Gallen-Kallelan elämänvaiheisiin Malmilla ja muilla asuttamillaan seuduilla. Kyseessä on Teatteri Viiman ja Gallen-Kallelan museon yhteistyöprojekti. Ohjaus ja esityskäsikirjoitus: Ann-Mari Ohtamaa. Näyttelijät: Eveliina Heinonen ja Jukka Heiskanen. Musiikki: Eveliina Heinonen.
klo 19 Bluesbändi Sydänyön rytmi. Malmisali
Yhtye soittaa suomenkielistä bluesrockia. Biisit ovat pääasiassa omia. Bändi tunnetaan Kallio kukkii ja Kallio kipinöi -klubien isäntäyhtyeenä.
klo 20 Ystävien kesken -orkesteri (joht. Antti Rissanen). Malmisali
Orkesteri esittää ystävyysteemaista uutta, juuri tätä yötä varten sävellettyä musiikkia.
LISÄKSI:
Koko päivän on nähtävillä Operaatio Pulssin Puistoselfiet-näyttely. Aula
Mukana myös Malmin toimintakeskus ja MLL:n Uudenmaan piiri

Kuvituskuva: Hannamari Vahtikari

Aika / tid / time
17:00 - 20:00
Paikka / plats /location
Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki

+ Lisää omaan listaan

Sijainti kartalla